AdSense

Pretraži ovaj blog

utorak, 13. svibnja 2014.

8 NAJČEŠĆIH MAKE UP GREŠAKA

Kod šminkanja se mogu napravit greške kao što su izabir pogrešnih boja i količina zbog kojih možete pogoršat vaš izgled umjesto da pravilno naglasite vaše vrline i popravite mane, evo nekoliko primjera grešaka koje nebih trebali praviti:

1. Kod pudera, i tekućih i u prahu treba pogoditi i pronaći svoju odgovarajuću boju, znači 1 nijanse tamniju od vaše prirodne boje kože, jer sve tamnije izgleda neprirodno a to ne ističe vaš prirodan ten kože ako ipak želite tamnije onda ga nanesite i po vratu da se ne vidi crta gdje je lice neprirodno tamnije od ostatka tijela.

2. Kod prekrivanja podočnjaka ne pravite tu grešku da svijetlu boju preko tamnije boje pudera  nanosite oko očiju tako da izgleda kao bijeli krug, to izgleda preočigledno i ne prekriva podočnjake nego daje dojam da imate prejake podočnjake pa ih želite pod svaku cijenu sakrit.

3. Kod obrva možete napravit dvije greške. Jedna je da olovkom želite preoblikovat vaš prirodni oblik obrva, to izgleda jako neprirodno.
A druga greška je boja sjenila ili olovke kojom ocrtavate obrvu. Boja za obrve treba da bude 1-2 nijansi svijetlija od boje vaše kose.

4. Ne pretjerujte sa rumenilom, ne nanosite ga preko cijelog obraza, to podsjećuje na Look 80-tih. I ako su vam oči prenaglašene rumenilo bi trebalo bit u maloj količini na najvišoj točki vaše jagodične kosti.

5. Konturirati se nebih trebalo ako ispod niste stavili bilo koju podlogu, jer to onda izgleda kao da ste nacrtali neke čudne smeđe crte u vaše lice.

6. Ako šminkate Smoky Eye Look, greška koja se može napravit je da vanjsku crtu povučete toliko dugu da stigne do obrva a to izgleda neprirodno i podsjeća na izgled Kleopatre.

7. Ako želite da vam usne budu veće, ne pravite tu grešku da olovkom za usne precrtate liniju usana.

8. Ako naglasite i onda ne naglašavajte toliko usne i obrnuto, greška je kad naglasite i oči i usne, to jedino možete na novogodišnju večer.


Nema komentara:

Objavi komentar